Svijet sporta je otišao dovraga: Počelo je i s odlascima u penziju...

Juan Martin Del Potro se oprašta

Svijet sporta je otišao dovraga: Počelo je i s odlascima u penziju...

Čini se da su u svijetu tenisa počele i prve najave penzije.

Nakon što je sve u teniskom svijetu prekinuto zbog koronavirusa, dočekali smo i to da su se neki veliki asovi počeli opraštati. Ne zbog korone, već zbog povreda. Argentinac Juan Martin del Potro dugo muku muči s povredama i čini se da je odlučio reći dosta.

Iako nije konkretno rekao da se oprašta, čini se da je to između redova najavio.

"Kao što svi znate, mučim se sa povredama tokom cijele karijere", kaže Del Potro fanovima na Instagramu i dodaje:

"Posljednja je došla kada sam bio u Top 5 i kada sam pokušavao da stignem Rafaela Nadala. Stvarno želim da nastavim da igram, ali realnost kaže da je to dosta teško".

Iako je svojevremeno bio osvajač Grand Slama i najavljivala mu se velika karijera, povrede su ga izgleda potpuno uništile. Imao ih je do sada mnogo, svaki put bi se vraćao, ali čini se da je sada kraj.

"Doktori su me ohrabrili da ću moći ponovo da igram na najvišem nivou, ali sve postaje veoma teško kada jednostavno ne vidim progres poslije dosta vremena. Imao sam mnogo uspona i padova tokom karijere i trenutna situacija je komplikovana. Kada sam imao povredu ručnog zgloba, baš sam se mučio. Nisam mogao da udaram dvoručni bekhend. Sve je izgledalo dosta dobro poslije OI u Riju, sve do naredne povrede koljena...", zaključio je popularni Delpo koji je na taj način natjerao navijače na razmišljanje da li ovo znači odlazak u penziju.

Podsjetimo, aktuelna teniska sezona je prekinuta najmanje do početka juna, a upitno je da li će biti nastavljena i tada...

Top Komentari

Mig_Mig
Hahaha.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi