Del Potro: US Open 2009. godine nikada neću zaboraviti

Osvojio jedini Grand Slam u karijeri

Del Potro: US Open 2009. godine nikada neću zaboraviti

Argentinski teniser Juan Martin Del Potro još uvijek se rado sjeća 2009. godine.

On je tog septembra osvojio svoj prvi i za sada jedini Grand Slam turnir, a u velikom finalu je porazio Rogera Federera.

Zanimljivo, on je i prošle godine pobijedio Federera u četvrtfinalu i na taj način spriječio okršaj Federera i Nadala u polufinalu. Zbog tih činjenica poručuje da mu je uvijek posebno kada igra protiv Rogera u New Yorku.

"Pokvario sam im žurku prošle godine (Rogeru i Rafi), ali je za mene uvijek posebno kada igram protiv Federera u New Yorku. Naravno, 2009. godina je moje najdraže sjećanje u karijeri. Bio je to najbolji turnir koji sam odigrao u New Yorku i nikada ga neću zaboraviti", rekao je Del Potro.

Inače, Delpo će u prvom kolu ovogodišnjeg US Opena igrati protiv kvalifikanta, dok će u eventualnom drugom kolu igrati proti boljeg iz meča Denis Kudla - Matteo Berrettini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi