Laver zna zašto je Roger izgubio: Federer ima 37 godina i nije mogao pratiti Đokovića

Tako smatra legendarni Australac

Laver zna zašto je Roger izgubio: Federer ima 37 godina i nije mogao pratiti Đokovića

Legendarni Australac Rod Laver smatra da je Rogher Federer u finalu Cincinnatija izgubio zato što ima 37 godina i nije mogao da prati ritam Novaka Đokovića.

Podsjetimo, zbog silnih vremenskih problema organizatori turnira u Cincinnatiju bili su primorani da igračima narede odigravanje dva meča u petak, a jedan od onih koji su tada morali dva puta na teren je i Federer.

To je, prema mišljenju Lavera, naštetilo njegovom 37-godišnjem tijelu i zato u finalu nije mogao da isprati ritam Đokovića.

"Federer je spreman, ali vidjeli ste šta se dogodilo u finalu Cincinnatija. Vremenske prilike su ga nokautirale. Morao je da igra dva meča u subotu. Vidjelo se da je Novak bolji igrač u tom finalu, ali uglavnom zbog toga što Roger nije mogao pratiti ritam i forsirao je sve", rekao je Laver pa se osvrnuo na US Open.

"To je naporan turnir. Igra se na tri dobijena seta na betonu, pa tako sedam puta ako želiš titulu. Ako Roger bude imao sreće i dobije neke igrače koje može da pobijedi sa 3:0 i tako barem tri puta, onda će postati drugačiji igrač".

Podsjetimo, US Open počinje početkom naredne sedmice i trajat će 14 dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti