Sprema se spektakl: Đoković i Federer igraju u dublu?

Na Laver Cupu

Sprema se spektakl: Đoković i Federer igraju u dublu?

Novak Đoković i Roger Federer, koji su prije nekoliko dana igrali finale Cincinnatija, mogli bi zaigrati u dublu.

Njih dvojica bi trebali nastupiti u dublu na Laver Cupu koji se održava drugu godinu zaredom od 21. do 23. septembra, a cilj ovog kupa je da postane tradicionalni i kvalitetan turnir na kojem će svake godine, u drugom gradu, nastupati najbolji igrači svijeta.

Laver Cup će biti odigran u Chicagu, a okupit će tim Evrope i tim svijeta. Za tim Evrope će nastupati već pomenuti dvojac Đoković - Federer, te Alexander Zverev, Grigor Dimitrov, David Goffin i Kyle Edmund. Selektor je Bjorn Borg.

U timu svijeta će igrati Juan Martin Del Potro, Kevin Anderson, John Isner, Jack Sock, Nick Kyrgios i Diego Schwartzman. Selektor "ostatka svijeta" bit će John McEnroe.

"Volio bih da igram sa Federerom. Nemamo vremena na Touru da se nešto posebno družimo, tako da je ovo lijepa prilika da neko vrijeme provedem i s njim i sa ostalim teniserima", rekao je Đoković, koji se nada da će zaista doći do dubla koji bi bio pravi spektakl za sve koji vole tenis.

Inače, prošle godine je na istoj ovoj manifestaciji par u dublu bio Rafael Nadal i Roger Federer, koji su se prvi put našli na istoj strani terena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije