Del Potro: Vjerujem u sebe, ali ne znam koliko ću daleko dogurati

Argentinac gura dobro na Wimbledonu

Del Potro: Vjerujem u sebe, ali ne znam koliko ću daleko dogurati

Argentinski teniser Juan-Martin Del Potro za sada igra veoma dobro na ovogodišnjem Wimbledonu i poručuje da vjeruje u svoje sposobnosti.

Del Potro je u sjajnoj formi ove sezone, a to je potvrdio i na početku Wimbledona kada je dobio tri meča bez izgubljenog seta.

Ipak, još je čvrsto na zemlji i poručuje da su Nadal i Federer prvi favoriti, ali da je pozitivna stvar za njega ta što ga zglob više ne boli pa može bez problema da igra dvoručni bekend.

"Ne znam koliko ću daleko dogurati ove godine na Wimbledonu, ali vjerujem u sebe. Poznajem svoju igru i mogu reći da je dobro što sada nemam bol u zglobu, pa mogu bez problema da igram dvoručni bekend", rekao je popularni Delpo i dodao:

"Imao sam priliku na ovom turniru osvojiti titulu prije nekoliko godina, ali sam ispao od Đokovića u polufinalu. Sada ne gledam mnogo naprijed, idem meč po meč. Roger i Rafa su, kao i uvijek, favoriti, mada ima i drugih igrača koji bi mogli da imaju svoju riječ u završnoj fazi turnira".

Podsjetimo, Del Potro će u osmini finala sutra snage odmjeriti protiv Francuza Gilesa Simona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi