Diego Schwarzman izbacio Nadala s Mastersa u Rimu

Fantastična igra omalenog Argentinca

Diego Schwarzman izbacio Nadala s Mastersa u Rimu

U možda najspektakularnijem teniskom meču ove okrnjene teniske sezone u Rimu se desilo pravo čudo. 

Omaleni Argentinac Diego Schwarzman napravio je pravu senzaciju i eliminirao najboljeg igrača na zemljanoj podlozi svih vremena Rafaela Nadala.

Diego je odmah na otvaranju meča šokirao Rafu, te doslovce projurio kroz prvi set riješivši ga u svoju korist s dva breaka rezultatom 6:2. U drugom je viđena prava borba, no Schwarzman nije posustajao a uz svoju fenomenalnu igru dočekao je i nešto indisporanijeg Rafu. 

Krasnu igru punu hrabrih poteza i winnera na kraju je okrunio trijumfom dobivši drugi set rezultatom 7:5 a pobjedu je proslavio glasno i burno. Sutra će priliku za finale tražiti protiv Denisa Shapovalova koji je izbacio Dimitrova, dok će u drugom polufinalu igrati Đoković i sjajni Norvežanin Casper Ruud. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi