Nadal izjavom stavio sol na ranu Đokoviću

Peckanje ili ne?

Nadal izjavom stavio sol na ranu Đokoviću

S. Grebović

I pored nedavno završenog US Opena top tema u svijetu tenisa je diskvalifikacija Novaka Đokovića sa ovog turnira.

Podsjećamo, prvi reket svijeta je igrao svoj meč osmine finala US Opena protiv Španca Pabla Carreno-Buste kada je lopticom slučajno pogodio jednu od linijskih sudinica, nakon čega je automatizmom izbačen sa turnira.

Ovaj potez organizatora US Opena bio je predmet mnogih rasprava, ali mjera je ostala na snazi i srbijanski teniser je ranije nego što se očekivalo završio učešće na posljednjem Grand Slamu sezone.

Mišljenje o ovom događaju iznio je i jedan od njegovih najvećih rivala, Španac Rafael Nadal.

"To su stvari koje ne treba raditi. Važno je kontrolirati živce na terenu, jer ako se to ne dogodi, možemo imati nesretan slučaj, kao što se to dogodilo s njim", rekao je španski teniser, neki će reći pomalo cinično.

I jednog i drugog tenisera očekuje učešće na turniru u Rimu iz Masters 1000 serije, a zanimljivo da će nadal snage odmjeriti u prvom kolu upravo sa Carrenom-Bustom koji je bio "koban" po Đokovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije