Otkriven je razlog upada djevojke na teren i njeno vezanje za mrežu
Foto - EPA

Želi ljudima 'otvoriti oči'

Otkriven je razlog upada djevojke na teren i njeno vezanje za mrežu

Midhat Šljivak

Polufinalni meč na Roland Garrosu između Caspera Ruuda i Marina Čilića nakratko je prekinut u finišu trećeg seta.

Razlog prekida je bila djevojka koja je utrčala na teren i koja se vezala za mrežu. Igrači su se povukli, a osiguranje je djevojku uspjelo da skloni s terena.

Pažnju je izazvala njena poruka na majici. Na njoj je pisalo: "Ostalo nam je još samo 1028 dana".

Ubrzo je otkrivena sva tajna poruke i ovo je samo još jedan u nizu pokušaja da se ljudima 'otvore oči' na ono što se dešava oko njih.

Djevojka je na majici imala napisanu i adresu web stranice koja se bavi klimatskim promjenama. Na njoj je osvanula i poruka ove djevojke.

"Ušla sam na teren jer ne mogu više rizikovati i ne činiti ništa po pitanju klimatskih promjena."

Ovakav način prekida mečeva postali su jako česti i na ovaj način se pokušava napraviti nešto u borbi protiv klimatskih promjena.

Top Komentari

Bhf
Svakakvih budala zivi na ovoj planeti.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti