Đoković i Nadal se nisu ni oznojili, Schwartzman "počistio" Dimitrova
FOTO: EPA

Roland Garros

Đoković i Nadal se nisu ni oznojili, Schwartzman "počistio" Dimitrova

Haris Zilić

Šesti dan Roland Garrosa nije donio veća iznenađenja.

Novak Đoković je bez puno patnje i umora osigurao plasman u osminu finala savladavši Aljaža Bedena sa sigurnih 3:0. Rezultat po setovima glasio je 6:3, 6:3, 6:2 za tenisera iz Srbije. Duel je trajao sat i 46 minutaa.

Sličan meč imao je i Rafael Nadal koji je sa 0:3, po setovima 3:6, 2:6 i 4:6 bio bolji od Van De Zandschulpa.

Aguer- Aliassime je sa 3:0 bio bolji od Karajinovića, 7:6, 7:6, 7:5, dok je sa 0:3 Schwartzman lakše od očekivanog "počistio" Dimitrova, po setovima je bilo 3:6, 1:6, 2:6.

Kod teniserki plasman u osminu finala obezbijedile su Fernander, Anisimova, Gauss, Trevisian, Mertens, Sasnovich, kada su u pitanju mečevi koji su završeni danas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi