Uvertira za historijsko finale: Đoković oborio dva rekorda
FOTO: EPA

Nevjerovatni Novak

Uvertira za historijsko finale: Đoković oborio dva rekorda

H. Zilić

Novak Đoković piše tenisku i sportsku historiju.

Teniser iz Srbije palsirao se u finale US Opena nakon maratonskog meča i trijumfa protiv Aleksandera Zvereva sa 3:2 u setovima.

Đoković će u finalu igrati protiv Danila Medvedeva i imat će priliku da osvoji rekordnu 21. Grand slam titulu u karijeri i izdvoji se od Nadala i Federera. Pored toga ima šansu i da osvoji kalendarski Grand slam.

Ulaskom u finale Đoković je oborio još dva rekorda.

Prvi je teniser koji se plasirao u devet finala US Opena, izdvojivši se od Petea Samprasa i Ivana Lendla, koji imaju osam finala na US Openu.

Pored navedenog, Đoković je ušao u 31. Grand slam finale i izjednačio Federerov rekord. Legendanri Švicarac ima također 31 Grand slam finale, a sve je izglednije da će ga Đoković prestići i po tom segmentu već naredne godine.

Promo

Top Komentari

AlanFord
Bravoooo Nole kapa do poda ljudska gromado. Idemo do 21.
6 4
user1613424508
Bravo za kralja teniske igre ujedinio je bivsu drzavu svi normalni navijaju za Novaka
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi