Dobar otpor Ashleigh Barty, ali Serena Williams ide u treće kolo

Roland Garros

Dobar otpor Ashleigh Barty, ali Serena Williams ide u treće kolo

Serena Williams je preko Ashleigh Barty uspjela doći do trećeg kola Roland Garrosa. Naime, Williamsova je večeras uspjela savladati Australijanku Barty rezultatom 2:1, po setovima 3:6, 6:3, 6:4.

Barty se pokazala dosta tvrdim orahom za Serenu Williams, posebno u prvom setu koji je riješila u svoju korist zahvaljujući brejku u šestom gemu kada je povela sa 4:2. Australijanka je nakon ovog brejka lagano odbranila svoj servis u narednom gemu, a onda u devetom i odservirala za prvi set.

Otvorila je Barty drugi set brejkom i činilo se da je Serena u problemima, ali Amerikanka se vrlo brzo "budi", odmah vraća brejk, a onda u četvrtom gemu ponovo oduzima servis protivnici što se pokazalo dovoljnim da izjednači na 1:1 u setovima.

Pružila je značajan otpor Ashleigh Barty i u trećem setu, ali nije mogla izdržati tempo Serene Williams. Amerikanca je do brejka došla u trećem gemu, a kako je potom uspijevala odbraniti svoj servis riješila je treći set u svoju korist i proslavila pobjedu.

Serena Williams će u trećem kolu Rolan Garrosa odmjeriti snage sa boljom iz duela Georges - Van Uytvanck

Treba dodati da je današnji program u muškoj konkurenciji okončan dosta laganim pobjedama Del Potra i Schwartzmana. Juan Martin Del Potro je sa 3:0 (6:4, 6:3, 6:2) savladao Benneteaua, pa će u trećem kolu igrati protiv Ramosa. Sa druge strane, Schwartzman je također sa 3:0 (6:1, 6:3, 6:1) savladao Pavlašeka, a u trećem kolu će odmjeriti snage sa hrvatskim teniserom Bornom Ćorićem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti