Džumhur rutinski u četvrtfinale Montpelliera
Damir se vratio na teren nakon poraza od Nadala u 3. kolu Australian Opena i zabilježio sigurnu pobjedu.

Damir slavio protiv Belmenmansa

Džumhur rutinski u četvrtfinale Montpelliera

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Montpellieru nakon što je danas porazio belgijskog tenisera Rubena Bemelmansa sa 2:0 u setovima.

Damir je bio favorit na susretu protiv 121. tenisera svijeta, a na kraju je slavio sigurnu pobjedu nakon sat i 29 minuta tenisa.

U prvom setu viđen je nezapamćeno velik broj brejkova - čak devet. Damir je napravio pet, a njegov rival jedan manje i bh. teniser je na kraju slavio sa 7:5 i poveo 1:0.

U drugom setu Džumhur je odmah napravio brejk i poveo 1:0, ali već u narednom gejmu njegov rival se vraća u meč. Ipak, do kraja seta Džumhur je napravio još jedan brejk i kasnije je slavio sa 6:4 za prolaz u četvrtfinale.

Tamo ga čeka duel protiv boljeg iz meča Richard Gasquet-Pierre-Hugues Herbert koji se igra nešto kasnije u toku dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi