Dolaze bolji dani? Novak Đoković konačno pobijedio i to sa stilom

Prva pobjeda nakon gotovo tri mjeseca

Dolaze bolji dani? Novak Đoković konačno pobijedio i to sa stilom

Nekada najbolji svjetski teniser Novak Đoković danas je najzad stigao do jedne pobjede, prvi put nakon čak tri mjeseca (20. januar) kada je na Australian Openu bio bolji od Alberta Ramosa-Vinolasa.

Đoković je u prvom polu Monte Carla igrao protiv kvalifikanta i sunarodnjaka Dušana Lajovića, kojeg je u velikom stilu savladao sa 2:0 uz svega jedan izgubljeni gem.

Već na startu meča dalo se naslutiti da će Đoković voditi glavnu riječ u ovom duelu. Odmah je Novak napravio brejk i brzo poveo sa 3:0, a zatim je do kraja prvog seta još dva puta oduzimao servis svom protivniku. Prvi set je trajao svega 23 minute, a Đoković je u njemu slavio sa 6:0.

Lajović je prvi i jedini gem osvojio početkom drugog seta kada je poravnao na 1:1, ali je potom Novak osvojio narednih pet gemova i slavio sa 6:1.

Novak Đoković je danas prikazao zaista dobru igru, a možda je ovom partijom najavio bolje dane i povratak u sami vrh svjetskog tenisa gdje objektivno i pripada. Nema sumnje da će prekid serije poraza mnogo značiti Novaku za samopouzdanje, a predstoji nam da vidimo kako će se stvari dalje odvijati.

Novak Đoković će već u drugom kolu Monte Carla imati mnogo ozbiljniji izazov jer ga očekuje duel sa Bornom Ćorićem, koji igra u životnoj formi. Taj meč je na rasporedu za dva dana (srijeda).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi