Đoković bolji od Bautista-Aguta, Isner iznenadio Wawrinku
Foto: EPA

Masters u Rimu

Đoković bolji od Bautista-Aguta, Isner iznenadio Wawrinku

Najbolji srbijanski teniser Novak Đoković ostvario je sigurnu pobjedu u trećem kolu Mastersa u Rimu.

Poslije trijumfa nad naturalizovanim Britancem Aljažom Bedeneom, Novak je bio bolji i od Španca Roberta Bautista-Aguta, kojeg je savladao u dva seta (6:4, 6:4).

Za osvajanje prve dionice Đokoviću je bio dovoljan samo jedan brejk, koji je napravio u sedmom gemu. U drugom setu viđena su tri brejka a dva je napravio srbijanski teniser.

Novak je danas došao do šeste pobjede u sedmom međusobnom duelu sa Bautista-Agutom.

U četvrfinalu Đokovića očekuje duel sa Argentincem Juanom Martinom del Potrom.

Podsjetimo, Novak je prošle godine dogurao do finala Rima, gdje je poražen od Britanca Andyja Murraya.

U četvrtfinale plasirao se i John Isner iz SAD-a, savladavši favorizovanog Švajcarca Stana Wawrinku (7:6, 6:4). Njegov naredni protivnik biće Hrvat Marin Čilić, koji je bio ubjedljiv protiv Davida Goffina (6:3, 6:4).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije