Đoković će biti kažnjen: Žao mi je, pogriješio sam

Manji incident u Dohi

Đoković će biti kažnjen: Žao mi je, pogriješio sam

Novak Đoković suočit će se s naknadnom kaznom zbog manjeg incidenta tokom finala turnira u Dohi. 

Srbijanski teniser je u prvom setu nakon izgubljenog poena udario lopticu reketom i pogodio gledatelja, a mnogi su zamjerili sudiji Carlosu Bernandesu što umjesto opomene nije diskvalificirao nervoznog Đokovića. 

"Definitivno nisam htio nikoga da pogodim. To se jednostavno dogodilo. Srećom, nisam dobio veću kaznu, ali sam opet nesretan što se to uopšte dogodilo", izjavio je Đoković. 

Đoković je spreman da snosi posljedice zbog svog poteza.

"Prihvatam da sam napravio grešku, iako nije bilo nikakve namjere. Naravno da ljude pogodi loptica, pogotovo u prvim redovima, nekad zbog jakih servisa i slično. Dešava se. Ovo je definitivno nešto što ne smije da se dešava s moje strane. Prihvatam posljedice, apsolutno", dodao je Đoković. 

U finalu turnira Đoković je, podsjećamo, pobijedio Andyja Murayja sa 2:1 u setovima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi