Đoković će zbog operacije pasti na 278. mjesto ATP liste?

Teški dani za Noleta

Đoković će zbog operacije pasti na 278. mjesto ATP liste?

Srbijanski teniser Novak Đoković prolazi kroz najveću krizu u karijeri. 

Nekada prvi teniser svijeta i osvajač čak 12 Grand Slam titula prvo je imao velikih problema sa pronalaskom prave forme, pa čak i motiva ponekad, a u posljednje vrijeme ga najviše muče problemi sa povredom lakta.

Novak nije igrao od Wimbledona prošle godine do Australian Opena ove, ali ni u Melburnu nije impresionirao jer je ispao u osmini finala od korejskog tenisera Chunga. Da problem bude još gori, Novaku se ponovo javio bol u desnom laktu i zbog toga je na kraju odlučio da ode 'pod nož'.

Za sada nema pouzdanih informacija oko toga koliko će Đoković biti 'out', ali se vjeruje da će pauza biti od tri do šest mjeseci. Dakle, u najgorem slučaju Nole bi se trebao vratiti tek poslije Wimbledona, a obzirom da je jedine bodove prošle sezone osvojio upravo u prvom dijelu, to znači da bi mu ostali samo bodovi sa ovogodišnjeg Australian Opena -180. Dakle, to bi Novaku bilo dovoljno u ovom trenutku tek za plasman između 276. i 278. mjesta na ATP listi.

Naravno, ni tada ne bi bilo sve izgubljeno obzirom da Novak ne bi branio nikakve bodove osim sa Australian Opena i ukoliko bi vratio prepoznatljivu igru, sigurno bi se kroz par mjeseci vratio u sami vrh na ATP listi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi