Đoković priznao: Operisao sam lakat

Dalo se naslutiti

Đoković priznao: Operisao sam lakat

Srbijanski teniser Novak Đoković priznao je da je obavio manju operaciju na povrijeđenom laktu.

Nole posljednje dvije godine ima probleme sa laktom desne ruke, a nakon šestomjesečne pauze pokušao se vratiti na Australian Openu, ali je eliminisan u osmini finala od Chunga. Ipak, veći problem od eliminacije je činjenica da je Đokovića bolio lakat i da tu povredu još nije sanirao.

Nekoliko dana kasnije Novak se odlučio na manji hirurški zahvat, a to je priznao i svojim fanovima.

"Hej, momci, dugujem vam vijesti o mom oporavku. Posljednje dvije godine vučem ovu povredu i viđao sam mnoge doktore. Bilo je različitih mišljenja, dijagnoza i sugestija, nije mi bilo lako da odaberem kojim ću putem. Prošle sezone sam potrošio šest mjeseci kako bih se oporavio, ali nažalost još uvijek osjećam bol", rekao je Nole i nastavio:

"Nedostajalo mi je da se nadmećem, to je u mojoj krvi i morao sam se okušati na Australian Openu. U svakom slučaju sa mojim timom sam se složio da ću pokušati različite metode nakon Australije i prije nekoliko dana sam imao manji medicinski zahvat na mom laktu. Izgleda da sam na dobrom putu ka oporavku. Moram da kažem da mi ovo djeluje kao dobar put. Uvijek brinem o mom tijelu i tražim najprirodnije načine lječenja, a tijelo me je nagradilo sa nekoliko sjajnih godina na Touru. Nastaviću da objavljujem šta se dešava i hvala što navijate za mene", poručio je nekadašnji svjetski broj 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi