Đoković čestitao Federeru: Nevjerovatno dostignuće

Zdravo rivalstvo

Đoković čestitao Federeru: Nevjerovatno dostignuće

Srbijanski teniser Novak Đoković pokazao je još jednom koliko je zdravo njegovo rivalstvo sa Rogerom Federerom.

U 36. godini života Federer je postao najstariji broj jedan u historiji tenisa, a njegova neslužbena titula najboljeg ikada polako postaje neosporiva. Oduševljen njegovim dostignućem je i Novak Đoković, koji mu je čestitao povratak na čelo ATP liste.

"Nevjerovatno dostignuće, Rogere. Čestitam kompletnoj porodici i timu na čelu sa Ivanom Ljubičićem", napisao je Đoković na društvenim mrežama.

Prvi put u karijeri Federer je čelnu poziciju na ATP listi preuzeo prije 14 godina. Bilo je to 2. februara 2004. godine. Tada je u kontinuitetu bio na prvom mjestu 237 nedjelja, što je najduže vrijeme koje je neki teniser proveo na tom mjestu bez prekida.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi