Đoković: Definitivno bih kupio kartu za Nadalov i moj meč

Srbijanski teniser pred veliko finale

Đoković: Definitivno bih kupio kartu za Nadalov i moj meč

Prvi reket svijeta Novak Đoković oduševljen je nakon novog plasmana u finale Australian Opena.

On je u današnjem polufinalnom ogledu porazio Francuza Lucasa Pouillea sa laganih 3:0 u setovima, a nakon meča je poručio da mu je ovo jedna od najboljih partija u Melbournu.

"Ovo je bio definitivno jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao u Melbourneu. Sve je funkcionisalo. Ovo je težak dan za Lucasa, ali imao je fantastičan turnir iza sebe i ne smije biti razočaran", rekao je Nole.

Također, srbijanski teniser je poručio da bi on svakako kupio kartu za finalni meč.

"Definitivno bih kupio kartu za taj meč. Prošli put smo igrali skoro šest sati što je bilo nezaboravno iskustvo za mene. Nadam se da ćemo ponovo igrati tako dobar meč", rekao je popularni Nole.

Finale između Đokovića i Nadala je na rasporedu u nedjelju od 9.30 sati.

Inače, Đoković je u dosadašnjem dijelu karijere čak šest puta osvajao Australian Open.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti