Đoković: Očekujem veliku borbu protiv Nishikorija

Prvi reket svijeta

Đoković: Očekujem veliku borbu protiv Nishikorija

Srbijanski teniser Novak Đoković ponovo će se naći u četvrtfinalu Australian Opena, a protivnik će mu ovog puta biti Japanac Kei Nishikori.

Đoković je u osmini finala igrao vrlo težak meč protiv Rusa Daniila Medvedeva, ali Nishikori je igrao još teži jer je protiv Pabla Carrena Buste morao stizati zaostatak od 2:0 u setovima.

Đoković ga je na konferenciji za novinare pohvalio jer je uspio da preokrene rezultat te je poručio da očekuje veliku borbu.

"Čestitam mu što se vratio nakon velikog zaostatka i pobijedio. On je veoma talentovan igrač, jedan je od najbržih na Touru i veliki je radnik. Mnogo ga poštujem, igrali smo dosta puta do sada... Ipak, svaka godina je različita, svaki novi duel je drugačiji, tako da očekujem da će i sada protiv mene iskoristiti neko novo oružje. Igrali smo na različitim podlogama i pobjeđivao sam ga, ali svi su mečevi bili teški. I sada očekujem veliku borbu", rekao je Novak.

Podsjetimo, susret Đoković - Nishikori je na rasporedu sutra od 9.30 sati po srednjeevropskom vremenu.

Promo

Top Komentari

Mr.Balboa
Sta ti ocekujes veliku borbu?Samo brbljas djaba kada vrlo dobro znas da je covjek premoren od poslednjeg meca kojeg je igrao preko 5sati,a usput dobio si profivnika koji ti najvise skoro lezi tako da samo djaba brbljas pred novinarima jer nisi ti jos majstore naletio na tvrd orah kako treba,samo polako!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi