Novak Đoković očitao tenisku lekciju Lucasu Pouilleu, u finalu spektakl
Đoković je Australian Open osvajao šest puta, a u nedjelju će juriti i sedmu titulu.

Prvi reket svijeta slavio bez problema

Novak Đoković očitao tenisku lekciju Lucasu Pouilleu, u finalu spektakl

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u veliko finale Australian Opena nakon što se u današnjem polufinalnom ogledu poigrao sa Francuzem Lucasom Pouilleom i dobio ga 3:0.

Novak je bio ogroman favorit protiv Francuza za kojeg su se mnogi iznenadili što je stigao do ove faze te je na kraju imao samo nešto teži trening.

Đoković je na samom startu meča pokazao Pouilleu da protiv njega nema šta tražiti pa je prvi set dobio sa nulom. U nastavku meča Francuz nije uspijevao da se sastavi na terenu pa je i naredna dva seta Đoković dobio bez ikakvih problema sa po 6:2 i plasirao se u veliko finale.

On će tamo u nedjelju igrati protiv španskog tenisera Rafaela Nadala što mnogima odmah budi uspomene iz finala 2012. godine kada su ova dvojica odigrala jedan od najboljih mečeva.

Bez obzira što Pouille danas nije odigrao dobar meč ipak mu treba odati priznanje za ovo što je napravio na turniru jer je prije polufinala između ostalog izbacio i Miloša Raonića koji je igrao sjajan turnir.

Za ljubitelje tenisa ovo je svakako najbolje moguće finale obzirom da su Đoković i Nadal do sada zaista pokazali najviše na terenima u Melbourneu.

Australian Open, polufinale:

Đoković - Pouille 3:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi