)
Đoković: Do kraja karijere mi je cilj da osvojim što više Grand Slam titula

Prvi reket svijeta

Đoković: Do kraja karijere mi je cilj da osvojim što više Grand Slam titula

Srbijanski teniser Novak Đoković osvojio je jučer egzibicioni turnir u Abu Dhabiju.

On je u finalnom meču porazio Kevina Andersona sa 2:1 u setovima nakon čak dva i pol sata borbe, a nakon meča je govorio o svemu pomalo.

Između ostalog se dotakao i Rogera Federera te je poručio kako bi volio da ga prestigne po broju Grand Slam titula.

"Lagao bih kada bih rekao da ne mislim o tome. Naravno, želim osvojiti maksimalan broj Grand Slam titula, to mi je cilj. Želim igrati najbolje što mogu do kraja karijere, koliko god to trajalo. Volio bih sa svima da se borim za prvo mjesto", kaže Novak i dodaje:

"Dolaze polako i mlađi igrači. Tu su još uvijek Nadal i Federer, a vraćaju se Wawrinka i Murray. Vođa novog talasa je svakako Zverev. U smislu konkurentnosti, muški tenis je u vrlo dobrom stanju".

Podsjetimo, naredni turnir na kojem će Nole igrati je onaj u Dohi, a prvi protivnik će mu biti bh. teniser Damir Džumhur.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti