Džumhura sreća nije pogledala u žrijebu Dohe
Damir Džuhur je 2018. godinu završio kao 47. igrač svijeta (Foto: EPA)

Igra protiv najboljih na svijetu

Džumhura sreća nije pogledala u žrijebu Dohe

Midhat Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur nije imao sreće u žrijebu za ATP turnir u Dohi.

Džumhur će u prvom kolu za protivnika imati prvog tenisera svijeta Novaka Đokovića iz Srbije, te žrijeb nije mogao biti nikako teži.

Džumhuru i Đokoviću će ovo biti drugi meč, a prvi su odigrali na Mastersu u Parizu kada je naš teniser predao meč u drugom setu.

Nije Džumhur imao sreće ni u žrijebu dubla. On i Dušan Lajović će u prvom kolu igrati protiv najboljeg para na svijetu Olivera Maracha i Mate Pavića.

Na turniru u Dohi mogao bi igrati i Mirza Bašić koji je danas u prvom kolu kvalifikacija savladao Matthiasa Bachingera sa 2:0 (6:3, 6:3), a u drugom kolu ga čeka duel protiv Sergija Stakhovskog.

Turni u Dohi igra se od 31. decembra do 5. januara, a nagradni fond je 1,3 miliona dolara.

Top Komentari

Jadnimi
S kim igra u drugom kolu
13 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi