Đoković, Federer i Nadal u istoj polovini žrijeba

Masters u Rimu

Đoković, Federer i Nadal u istoj polovini žrijeba

Nakon završetka turnira u Madridu najbolji teniseri svijeta preseliće se u Rim, gdje će nastaviti nadmetanja na zemljanoj podlozi.

Uoči početka novog Mastersa obavljen je i žrijeb, koji je najviše na ruku išao Britancu Andyju Murrayu. Drugi teniser svijeta smješten je u istoj polovini zajedno sa Stanom Wawrinkom i Jo-Wilfried Tsongom, dok će na drugoj strani biti nešto uzbudljivije zbog činjenice da su u gornjem dijelu kostura nalaze Novak Đoković, Rafael Nadal i Roger Federer. 

Novak bi se sa Špancem mogao susresti u četvrtfinalu, a sa Švajcarcem u borbi za finale.

Turnir u Rimu na programu je od 8. do 15. maja. Titulu brani najbolji teniser svijeta Novak Đoković, dok nagradni fond turnira iznosi 3.748.925 evra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti