Švicarac se nadao da neće moći - Novak Đoković oborio novi rekord Rogera Federera!

I kada ga ne ide, on ruši rekorde

Švicarac se nadao da neće moći - Novak Đoković oborio novi rekord Rogera Federera!

Esmer Oštraković

Nakon što je u proteklom periodu bio u centru pažnje zbog raskida saradnje sa Ivaniševićem, ponovo svjetski mediji imaju ogroman razlog da pišu o Novaku Đokoviću.

Naime, nastavio je Đoković da obara rekorde, pa čak i u trenucima karijere kada mu ne ide sve onako kako on želi ili kako je on zamislio.

Još uvijek Novak čeka na svoju prvu titulu u novoj sezoni, a u čekanju je uspio da obori rekord legendarnog Rogera Federera za kojeg mnogi smatraju da je najbolji teniser ikada.

Postao je tako Đoković najstariji igrač u historiji tenisa koji se nalazi na prvom mjestu na ATP listi i pitanje je da li će neko nekada uspjeti da "skine" njega.

Ovo je naravno samo jedan u nizu rekorda koje je Srbin uspio da obori, ali će on jako da zaboli Federera koji je smatrao da Novak to neće uspjeti uraditi.

Oglasi

Federer je u junu 2018. godine pao sa prvog mjesta, a u tom trenutku imao je 36 godina i 320 dana. Đoković sada ima 36 godina i 321 dan, te je na taj način oborio rekord Federera.

Đoković tek sada počinje da postavlja rekord kada je riječ o ovoj kategoriji i što duže on bude na prvom mjestu to će rekord biti teže dostižan za nove generacije.

Zanimljivo zvuči i činjenica da je samo osam igrača u historiji uspjelo da bude na prvom mjestu a da je imalo preko trideset godina.

Prvi put je na sami vrh ATP liste Đoković stigao 2011. godine kada je imoa 24 godine, a od sutra će početi svoju 420. sedmicu na vrhu.

Ukoliko Đoković uspije da osvoji pehar na svom narednom turniru biti će prvi igrač u historiji koji je uspio tri puta da osvoji svaki Masters.

Top Komentari

AlphaStrong
@BosanskaSvedska vidi nam jarana, al se razmeće povijesnim činjenicama. Ocjena (1) za kraj godine. Čuj to ne idu da osvajaju tuđu zemlju. Puko k'o fosna. Ili se zahebaje ili je stvarno ograničen
2 0
Ramo Legenda
Srbi su vrlo posebni ljudi, borci, talenti, nadareni al unisti ih to sto nece da se umire od otimanja tudje zemlje, i to sto su šizofrenični
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi