Đoković: Hvala Rogeru što me "pustio" da pobijedim

Osvojio Masters u Cincinnatiju

Đoković: Hvala Rogeru što me "pustio" da pobijedim

E. Škorić

Jedan od najboljih tenisera današnjice Novak Đoković osvojio je jučer Masters u Cincinnatiju.

Na taj je način Novak stigao do Mastersa koji mu je nedostajao u karijeri, a u finalu turnira je pobijedio svog starog rivala Rogera Federera.

"Ovo je zaista poseban momenat, prvi put ovdje stojim sa pobjedničkim trofejem. Gubio sam mnogo finala ovdje i to od ovog gospodina Rogera Federera. Hvala ti Rogere što si me "pustio" da pobijedim. Ovo je bio sjajan meč, ti si veliki šampion i bilo je zadovoljstvo dijeliti teren sa tobom", rekao je Đoković nakon pobjede prilikom dodjele pehara.

"Zahvaljem se porodici kod kuće. Osjećam njihovu podršku, čitav ovaj period bio je kao rolerkoster. Težak period je iza mene, operacija, možda je bilo i malo nerealno da se ovako brzo vratim na ovaj nivo, osvojim Wimbledon i ovaj turnir koji mi je nedostajao".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi