Goffin predrao Federeru u polufinalu Cincinnatija

Belgijanac nije izdržao

Goffin predrao Federeru u polufinalu Cincinnatija

Edmir Škorić

Švicarski teniser Roger Federer plasirao se u finale Mastersa u CIncinnatiju.

Federer je lakše od Novaka Đokovića stigao do finala. Dok se Novak mučio u tri seta sa Marinom Čilićem, Federeru je David Goffin predao meč zbog povrede kod rezultata 1:1 u drugom setu, a prvobitno je Roger osvojio prvi set.

Imao je Goffin od početka problema pri serviranju, ali je uspijevao da uzme svaki svoj gem, pa da izbori taj-brejk. Čak je mini brejkom poveo, ali je Federer na kraju bio siguran.

U pauzi između setova Goffin je tražio medicinski time-out. Odlučio je da nastavi, dobio je servis gem, mogao je zamalo do brejka, ali morao je da preda.

Federer ide u osmo finale Cincinnatija, a četvrto protiv Đokovića, kojeg je savladao u prethodna tri okršaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi