Novi teniski klasik, jedan pobjednik se već zna

Uzbuđenja neće nedostajati

Novi teniski klasik, jedan pobjednik se već zna

Edmir Škorić

U 22 sata večeras će u Cincinnatiju u novom finalu snage odmjeriti Novak Đoković i Roger Federer.

Govorimo o jednom od najvećih rivala u modernoj teniskoj istoriji, a njih dvojica će odigrati 46. meč. Novak još nije osvojio Masters u Cincinnatiju i ovo finale za njega ima poseban značaj. Igrao je pet finala u Ohiju, ali svih pet je izgubio. Ovo mu je, možda, šesta sreća.

Federer zna da osvaja Cincinnati. U sedam je dfinala ostvario sedam trofeja, a u tri finala na američkom tlu, u Cincinnatiju, uspijevao je da nadigra Đokovića.

Za Novaka dakle ne postoji teža prepreka kada je u pitanju Cincinnati. Federer prkosi godinama i još uvijek dominira na teniskim terenima. Imao je Srbijanac težak put, morao je da prethodno igra sa 'divovima' kao što su Miloš Raonić i Marin Čilić, ali obojicu je u iscrpljujućim mečevima dobio u tri seta.

Federer je u polufinalu izbaico Goffina koji mu je predao meč početkom 2. s seta, a prethodno je izbacio Wawrinku, Mayera i Gojowczyka. Novak je još igrao s Dimitrovom, Mannarinom i Johnsonom i očigledno je da je imao puno zahtjevnije mečeve.

Ali ogromna je ta njegova želja za kompletiranjem Masters turnira i do sada je u svakom meču pokazao koliko danas 10., a nekad prvi teniser svijeta želi pobjedu.

"Srećtan sam što sam u novom finalu ovde u Cincinnatiju, pogotovo što ću igrati protiv Novaka. Drago mi je što ćemo imati priliku da oživimo rivalstvo koje traje već godinama. Lijepo je vidjeti da se vratio. Osvojio je Wimbledon, sada je ponovo u finalu značajnog turnira. Biće uzbudljivo"; izjavio je Federer uoči večerašnjeg meča.

"Mogao bih da osvojim 99. titulu na ATP Touru i osmu u Cincinnatiju, ali i dalje ništa nemam. Tek trebam to da uradim", dodao je.

Novak je poručio kako želi da upiše svoje ime zlatnim slovima i igrat će sa 120 posto mogućnosti, ali hoće li to biti dovoljno da se dobije Roger, saznat ćemo večeras.

Jedan pobjednik se zna - publika koja bude na tribinama i pored malih ekrana.

Top Komentari

Chupy
Jedan ce da pobijedi, garantujem :)
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi