Đoković imao velikih problema sa Fucsovicsem, ali nakon preokreta prošao dalje

Prvi reket svijeta slavio u tri seta

Đoković imao velikih problema sa Fucsovicsem, ali nakon preokreta prošao dalje

Prvi teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtinu finala ATP turnira u Dohi nakon što je danas porazio Mađara Martona Fucsovicsa sa 2:1 u setovima.

Popularni Nole je nakon jučerašnje uvjerljive pobjede protiv Damira Džumhura bio veliki favorit i protiv Mađara, ali do pobjede je na kraju jedva došao.

Mađarski teniser je igrao sjajno u prvom setu. Đokoviću nije dozvoljavao nijednu brejk loptu, dok je on jednom oduzeo servis rivalu i to u devetom gemu što mu je kasnije bilo dovoljno da rezultatom 6:4 osvoji prvi set.

U drugom setu je viđen isti scenario, samo što je na kraju otišao na stranu Đokovića. Nije viđena nijedna brejk lopta sve do posljednjeg trenutka, a onda je Novak napravio brejk i slavio sa 6:4 te izjednačio na 1:1.

Tada je mađarski teniser očigledno psihički potpuno pao pa je Đoković u odlučujućem setu slavio sa laganih 6:1 što mu je bilo dovoljno za plasman dalje.

On će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz meča Andrey Rublev - Nikoloz Basilashvili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi