Gospodin ostaje gospodin: Đoković pokazao veličinu izjavom o Džumhuru
Đoković je iz poštovanja prema Džumhuru bio skroman i umjeren u izjavi nakon meča, iako je bilo evidentno da se nije previše namučio

To su maniri velikog sportiste

Gospodin ostaje gospodin: Đoković pokazao veličinu izjavom o Džumhuru

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković trijumfalno je započeo 2019. godinu ubjedljivom pobjedom nad Damirom Džumhurom u 1. kolu ATP turnira u Dohi.

Đoković je našeg tenisera savladao za manje od jednog sata igre, a rezultat je bio 6:1, 6:2.

Iako je bilo evidentno da se nije previše namučio u duelu sa najboljim teniserom iz BiH, Đoković je iz poštovanja prema njemu bio skroman i umjeren u izjavi nakon meča.

"Ne bi bilo fer ni lijepo da sada kažem da mi je bilo lako da ga pobijedim. Poštujem Džumhura i znam da može odigrati puno bolje od ovoga što je prikazao. Napravio je mnogo neiznuđenih grešaka, bio je nervozan... Centralni teren ima drugačiji ambijent i atmosferu. Džumhuru u svakom slučaju želim sve najbolje", džentlmenski je prokomentarisao Đoković, koji se potom osvrnuo na svoju partiju:

"Od prvog poena sam pokušavao igrati prave poteze, imati dobar fokus i intenzitet i da ne dozvolim protivniku da osjeti da ima šansu da može da se vrati u meč. Svaki gem, svaki poen sam igrao dobro i sretan sam zbog toga. Zadovoljan sam što nisam proveo mnogo vremena na terenu i nadam se da ću nastaviti da igram na ovaj način".

Podsjetimo, bio je ovo drugi okršaj Džumhura sa Đokovićem a srbijanski teniser je za sada stopostotan. Prvi put su snage odmjerili u 1/8 finala Pariza u novembru, kada je Džumhur predao meč pri rezultatu 6:1, 2:1 za Đokovića.

Top Komentari

Raikkonen
Nole dinGospo i veliki sportaš i čovjek. Nole živ bio a Džumi moraš još pure da jedeš
24 3
addi
romantika
19 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi