"Đoković je bio u pravu, Nadalu i Federeru odgovaralo je da dobiju više novca"
Na kraju povukao se sada već bivši predsjednik ATP-a

Polemika oko raspodjele sredstava se nastavlja

"Đoković je bio u pravu, Nadalu i Federeru odgovaralo je da dobiju više novca"

E. Dindić

Nakon što je predsjednik ATP Chris Kermode napustio tu funkciju mnogi teniseri su uputili kritiku ka predsjedniku Savjeta tenisera Novaku Đokoviću. 

Mnogi teniseri smatrali su Đokovića za najodgovornijeg za smjenu Britanca.

Ali jedan neimenovani teniser stao je u odbranu Đokovića.

"Nagrade od turnira se ne dijeli ni približno kako bi trebalo. Sve je odgovaralo Nadalu i Federeru bili su srećni sa bivšim predsjednikom ATP, jer su dobijali ogroman dio kolača", rekao je neimenovani teniser te nastavio:

"Nemojte pogrešno da me shvatite. Najbolji igrači u ovom sportu zaslužuju da dobro zarade. Ja samo mislimo da bi moglo dosta više da se pomogne slabije rangiranim teniserima", zaključio je taj teniser.

Dugo vremena se vodila polemika između Đokovića koji je zastupao stav  da i slabije rangirani teniseri zarade veći novac, što se prije svega nije dopalo Nadalu i Federeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi