Novak Đoković doživio šokantan poraz i ispao sa Indian Wellsa
Đoković je doživio nečekivan poraz

Kraj za prvog tenisera svijeta

Novak Đoković doživio šokantan poraz i ispao sa Indian Wellsa

S. Pašalić, foto: EPA

Novak Đoković je porazom u 1/16 finala Indian Wellsa završio svoj nastup na ovm Masters turniru.

Najboljeg tenisera svijeta je iznenadio 35-godišnji Nijemac Philipp Kohlschreiber koji je slavio sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4.

U prvom setu se vodila velika borba sve do sedmog gema kada Kohlschreiber uzima break Đokoviću i dolazi do vodstva 4:3, a prednost breaka je Nijemac do kraja seta uspio i sačuvati te je dobio prvi set sa 6:4.

Na početku drugog seta Kohlschreiber odmah uzima break srpskom teniseru, te je prednost tog breaka i održavao do sedmog gema koji je ponovo bio koban za Đokovića, jer je Kohlschreiber stigao do novog breaka i vodstva od 5:2.

Đoković je u narednom gemu uspio vratiti break, ali više od toga nije mogao te je Kohlschreiber dobio i ovaj set sa 6:4 i ostvario veliku pobjedu.

Rafael Nadal je prošao u narednu rundu takmičenja pobjedom protiv Diega Schwartzmana 6:3, 6:1, kao i Roger Federer koji je sa 6:3, 6:4 bio bolji od Stana Wawrinke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi