"Đoković je najveći gubitnik koronavirus pauze"

Tako smatra Mats Wilander

"Đoković je najveći gubitnik koronavirus pauze"

Teniska sezona suspendovana je najmanje do 13. jula zbog koronavirusa.

Otkazani su neki veliki turniri poput Roland Garrosa (koji će biti igran u septembru) ili Wimledona. Također, otkazane su kompletne sezone na šljaci i travi kao i nekoliko Mastersa u SAD-u.

Proslavljeni švedski teniser Mats Wilander smatra kako će sve ove odgode i pauza najteže pasti Novaku Đokoviću koji je prethodno bio u velikom naletu pobjeda i osvojenih turnira.

"Đoković je najveći gubitnik u svemu ovome. Nije izgubio nijedan meč na početku sezone i pandemija virusa je zaustavila njegov nalet. Takođe, mladi su na gubitku. Momke poput Shapovalova, Tsitsipasa ili Augera Aliassimea ne zanima trening, oni najbolje napreduju igrajući mečeve", kaže Mats  i dodaje:

"Jedini koji profitiraju su oni koji su bili povrijeđeni poslije Australian Opena. Kada se sezona nastavi, svi kreću od nule. Jedino što je loše je što se ne zna kada će to biti".

Đoković je od početka sezone bio bez poraza te je osvojio Australian Open i Dubai.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije