"Đoković je rekao timu: 'Hajde da pričamo sa sponzorima, ne znam hoću li više igrati'"

Filippo Volandri otkrio

"Đoković je rekao timu: 'Hajde da pričamo sa sponzorima, ne znam hoću li više igrati'"

Nekadašnji italijanski teniser Filippo Volandri poručio je da je Novak Đoković htio okončati karijeru nakon ovogodišnjeg ispadanja sa ATP turnira u Miamiju. 

Đoković je imao užasan početak godine. Prvo je ispao u osmini finala Australian Opena od Chunga, da bi se nekoliko sedmica poslije odlučio za operaciju lakta.

Vratio se na terene u Indian Wellsu i Miamiju gdje je odigrao veoma loše, a nakon drugog Mastersa u sezoni htio je da se povuče iz tenisa, barem tako tvrdi nekada 25. teniser svijeta Filippo Volandri.

"To što je Novak osvojio Wimbledon ovog ljeta je ostvarenje sna, pogotovo kada znam da je poslije Miamija razgovarao sa svojim timom i rekao: 'Vidite, hajde da razgovaramo sa mojim sponzorima jer nisam siguran da li želim nastaviti igrati'. Zaista je razmišljao o tome da prekine igrati tenis", rekao je Volandri i dodao:

"Baš sam o tome razgovarao prije nekoliko dana sa Fabiom Fogninijem. Ali, znali smo da će vratiti samopouzdanje kada dobije dva vezana meča visokog nivoa. Naravno da nismo očekivali da će osvojiti Wimbledon, ali već nakon trećeg kola i meča protiv Edmunda vidjeli smo poboljšanog Đokovića".

Podsjetimo, i sam Đoković je nakon titule na Wimbledonu priznao da mu je period na mastersima u Indian Wellsu i Miamiju bio najgori u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi