Đoković: Jelena me vratila iz mrtvih jer sam htio odustati nakon svega

Povratak otpisanog u sami vrh

Đoković: Jelena me vratila iz mrtvih jer sam htio odustati nakon svega

E. Čaušević

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je sinoć dobio i nagradu za Laureusovog najboljeg sportistu godine po četvrti put u svojoj karijeri.

Đoković je sigurno bio najljepša priča u 2018. godini jer se na velika vrata vratio na teniski teren, te postao ponovo broj jedan na svijetu. Srbijanski teniser je otkrio da mu je ovo najdraža nagrada u karijeri jer je prije svega godinu dana mislio da završava karijeru.

"Ova nagrada je posebna i najdraža koju sam dobio. Kada se sjetim da sam prije samo godinu dana htio da odustanem i prekinem karijeru još sam više ponosan. Bio sam nestrpljiv previše da se vratim nakon operacije, ali nisam mogao odustati i pored svih problema", rekao je Đoković, te dodao:

"U teškim momentima morate naći vjeru i motivaciju za sebe. Moja supruga me vratila iz mrtvih i najviše mi pomogla kada sam razmišljao da prekinem karijeru. Trebao mi je neko da me vrati, a Jelena je to uradila. Problem sam imao još od Roland Garrosa 2016. godine, no nisam to tada riješio. Sretan sam i ponosan jer nisam odustao i vratio sam se".

Novak Đoković je tako pomenuto priznanje dobijao još 2012., 2015. i 2016. godine, a ove godine je do njega došao u izuzetno jakoj konkurenciji.

Osim njega, u konkurenciji su bili F1 vozač Lewis Hamilton, košarkaš LeBron James, kenijski atletičar Eluid Kipchoge, te fudbaleri Kylian Mbappe i Luka Modrić.

Laureusov svjetske sportske nagrade se dodjeljuju svake godine, a dobijaju ih timovi i pojedinci za svoje rezultate. Dodjeljuju se od 1999. godine u organizaciji Lureus "Sport za dobro" fondacije i pokrovitelja Daimler-a i Richemonta-a. Također, podržane su od strane Mercedes-Benza i IWC Schaffhausena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi