Novak Đoković sportista godine!

Četvrti put u karijeri dobio prestižnu nagradu

Novak Đoković sportista godine!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je večeras dobio i nagradu za Laureusovog najboljeg sportistu godine.

Na svečanoj ceremoniji u Monte Karlu Novaku je večeras po četvrti put u karijeru uručena ova prestižna nagrada.

Inače, Lureusovu dodjelu nagrada mnogi nazivaju i sportskim Oskarima.

Novak Đoković je tako pomenuto priznanje dobijao još 2012., 2015. i 2016. godine, a ove godine je do njega došao u izuzetno jakoj konkurenciji.

Osim njega, u konkurenciji su bili F1 vozač Lewis Hamilton, košarkaš LeBron James, kenijski atletičar Eluid Kipchoge, te fudbaleri Kylian Mbappe i Luka Modrić.

Laureusov svjetske sportske nagrade se dodjeljuju svake godine, a dobijaju ih timovi i pojedinci za svoje rezultate. Dodjeljuju se od 1999. godine u organizaciji Lureus "Sport za dobro" fondacije i pokrovitelja Daimler-a i Richemonta-a. Također, podržane su od strane Mercedes-Benza i IWC Schaffhausena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti