Nadal je plakao kao kiša, ali Federer nikad neće zaboraviti potez Đokovića

Legendarni Švicarac je otišao u penziju

Nadal je plakao kao kiša, ali Federer nikad neće zaboraviti potez Đokovića

A. Čaušević

Otišao je mađioničar s reketom u ruci i čovjek koji je tenis učinio jednom od najpopularnijih sportova na svijetu. 

Roger Federer je rekao zbogom tenisu. U paru sa Rafelom Nadalom izubio je duel parova Laver cupa protiv para Jack Sock - Frances Tiafoe s 2:1 (4:6, 7:6, 11:9).

Scene kako Rafael Nadal plače kao malo dijete poslije oproštaja legendarnog Švicarca obilaze svijet što jasno govori kakvo poštovanje uživa Federer.

Za razliku od Nadala Đoković nije plakao tokom posljednjeg pozdrava sa publikom, Nole je to uradio ranije i to tokom meča.

Koliko bio mentalno jak srbijanski teniser se slomio u jednom trenutku svjestan da više neće igrati protiv čovjeka koji je pomjerio granice tenisa.

Oglasi

"Dobiti mogućnost da se oprostim u timu sa Rafom, Novakom, Stefanosom, Casperom, Andyjem... Za mene je to radost, to je ono što želim osjećati. Moja karijera nije trebala biti ovakva, igrao sam da se zabavim s prijateljima i završio sam ovdje, bilo je to savršeno putovanje, ponovio bih to. Hvala svima na podršci, to mi puno znači", rekao je Federer prilikom oproštaja.

"Na kraju je bilo vrlo emotivno. Bila je čast biti dio ovog važnog trenutka u historiji našeg sporta. Mnogo godina smo dijelili mnoge trenutke. Kada Roger napusti teren, važan dio mog života također odlazi", poručio je Nadal.

Kada je meč završio Đoković se od Federera opraštao sa širokim osmjehom na licu punim poštovanja što je bio njegov način da iskaže koliko cijeni maestra iz Bazela.

Federer i Đoković su se još jednom pozdravili kada je srbijanski teniser ponovo pokazao emocije, baš kao i drugi teniseri poput Andyja Murreja, Mattera Berrattinija i ostalih. Tada mu je Nole i šapnuo nešto na uho.

Švicarac i Srbijanac su odigrali međusobno 50 duela. Uspješniji je Đoković koji ima 27 pobjeda. Posljednji okršaj je viđen u polufinalu Australian Opena 2020 koji je pripao Noletu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi