Đokoviću se neće svidjeti odluka organizatora Australian Opena

Dodijeljen mu nezgodan termin

Đokoviću se neće svidjeti odluka organizatora Australian Opena

Nekada najbolji teniser svijeta Novak Đoković je u prvom kolu Australian Opena s lakoćom savladao Donalda Younga sa 3:0 u setovima, a u drugom će igrati protiv Gaela Monfilsa.

Iako je ovo definitivno najatraktivniji par preostalog dijela drugog kola, Đoković i Monfils će snage odmjeriti po najvećoj vrućini.

Organizatori Australian Opena su odredili da termin ovog meča bude 14 sati po lokalnom vremenu, što je četiri sata ujutro po srednjoevropskom vremenu a meteorolozi najavljuju izuzetno topao dan.

Za vrijeme Đokovićevog i Monfilsovog meča, temperatura u Melburneu bi mogla iznositi čak 37 stepeni što će biti i više nego otežavajuća okolnost za dvojicu tenisera.

Đokoviću, kao uostalom i Monfilsu, se odluka organizatora Australian Opena sigurno neće dopasti, a ostaje da se vidi hoće li igranje po takvoj vrućini ostaviti posljedice na pobjednika ovog meča u nastavku turnira.

Inače, Đoković i Monfils su se do sada sastajali 14 puta i svaki put je trijumfovao teniser iz Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti