Đoković u paklu Melburna izgubio set, ali prošao u 3. kolo
Novak se mučio protiv Monfilsa set i pol, ali kasnije je zaigrao daleko bolje.

Nole izbacio Monfilsa

Đoković u paklu Melburna izgubio set, ali prošao u 3. kolo

Novak Đoković je danas izgubio set od Francuza Gaela Monfilsa, ali se ipak plasirao u 3. kolo Australian Opena.

Đoković je na paklenih +40 u Melburnu savladao Monfilsa sa 3:1 u setovima nakon dva sata i 46 minuta tenisa. Oba tenisera su igrala kao komirana u prvom setu jer se nisu mogli navići na paklenu temperaturu, pa je u prvih sedam gejmova viđeno čak pet brejkova. Bolje se u toj situaciji snašao Monfils koji je slavio sa 6:4 u prvom setu i poveo sa 1:0.

Ipak, od tog trenutka Đoković je zaigrao mnogo bolje i uzeo je drugi set sa 6:3 nakon što je napravio brejk u devetom gejmu. Nole je bio potpuno dominantan i u trećem setu jer je napravio tri brejka i set osvojio sa 6:1.

Francuz se dobro držao u četvrtom setu, ali ipak je posustao u osmom gejmu kada je Nole napravio brejk, a kasnije je uz male poteškoće osvojio svoj servis gejm i slavio je sa 6:3. Ovo je Novakova 60. pobjeda na Australian Openu, a trenutno ima omjer 15-0 protiv Monfilsa.

Đoković će u 3. kolu igrati protiv Španca Alberta Ramosa-Vinolasa koji se nalazi na 22. poziciji ATP liste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi