Đoković lako sa Goffinom za novo polufinale Wimbledona

Srbijanac slavio sa 3:0

Đoković lako sa Goffinom za novo polufinale Wimbledona

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u svoje novo polufinale Wimbledona.

On se danas u četvrtfinalnom duelu susreo s Belgijancem Davidom Goffinom i bez većih problema ga savladao sa 3:0 u setovima iako na početku to baš i nije djelovalo tako jednostavno.

Goffin je sredinom prvog seta napravio brejk i poveo 4:3, ali sve poslije toga pripalo je Đokoviću. Novak je napravio dva vezana brejka i slavio sa 6:4 u prvom setu.

Nakon toga Goffin je potpuno fizički pao pa je prvi teniser svijeta sa nulom dobio drugi set, a treći sa 6:2 za plasman u polufinale trećeg Grand Slama u sezoni.

On će tamo najvjerovatnije igrati protiv Španca Roberto Bautiste-Aguta koji trenutno vodi protiv Guido Pelle sa 2:0 u setovima.

Do kraja dana će u preostalim četvrtfinalnim duelima na teren Rafael Nadal i Roger Federer. Prvi će igrati protiv Sama Querreyja, a drugi protiv Keija Nishikorija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije