Đoković: Marin je zaslužio pobjedu; Čilić: Osjetio sam olakšanje

Komentari nakon meča

Đoković: Marin je zaslužio pobjedu; Čilić: Osjetio sam olakšanje

Hrvatski teniser Marin Čilić danas je porazio Novaka Đokovića u finalu Queen'sa sa 2:1 u setovima nakon što je bio na rubu poraza.

Nole je vodio 1:0 i imao u drugom setu prednost od 4:1 u taj brejku, ali Marin se ipak izvukao i uspio da preokrene rezultat u svoju korist.

Nakon meča Đoković je poručio da je njegov protivnik zaslužio pobjedu.

"Zaslužio je da dobije. Očigledno da je ovo težak poraz za mene, ali treba gledati i pozitivnu stranu. Nisam igrao finale nekog turnira skoro godinu dana i danas me pratio lijep osjećaj", poručio je između ostalog nekadašnji svjetski broj 1.

"Trudio sam se da ostanem psihički u meču. Bilo je zaista veoma teško. Nisam imao priliku za brejk do posljednjeg gejma u kojem je on servirao. Poslije sjajne sedmice moram reći da sam osjetio olakšanje", poručio je s druge strane Čilić.

Podsjetimo, za obojicu sada slijedi treći Grand Slam turnir, Wimbledon, na kojem i jedan i drugi imaju visoko postavljene ciljeve.

Top Komentari

Peđa
Džumuhur je najjači... :-)
4 2
SEIKO
Ubio ga Marin.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi