Đoković: Nadam se da će se Federer brzo vratiti

Legendarni Švicarac povrijeđen

Đoković: Nadam se da će se Federer brzo vratiti

Najbolji teniser svijeta je u izjavi za medije poručio kako se nada brzom povratku Rogera Federera na teniske terene.

Legendarni Švicarac je dan nakon polufinala Australian Opena doživio povredu koljena i zbog operacije će odsustvovati mjesec dana.

U međuvremenu je počeo ATP turnir u Dubaiju, a igrač s najviše titula na tom turniru je upravo Roger Federer.

"Nadam se da će se Federer brzo oporaviti. Nismo navikli da je povrijeđen. On nedostaje tenisu i veoma je važan za naš sport", rekao je Đoković, koji je potom dodao:

"Njegov izostanak ne utiče na način na koji se pripremam za ovaj turnir. Pokušat ću da odem što je dalje moguće iako njega nema ovdje".

Novak Đoković je bez većih problema savladao svoju prvu prepreku na turniru slavivši protiv Tommyja Robreda sa 6:1 i 6:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi