Đoković nedodirljiv, Džumhur i Bašić nazadovali na ATP listi
FOTO: EPA

Đoković nedodirljiv, Džumhur i Bašić nazadovali na ATP listi

Bosanskohercegovački teniseri Damir Džumhur i Mirza Bašić na najnovijoj ATP rang listi su slabije plasirani nego što su bili na onoj objavljenoj prije sedam dana.

Naš najbolji teniser Damir Džumhur nalazi se na 95 mjesto što znači da je "pao" za sedam mjesta, dok je Bašić slabije plasiran za čak 21. mjesto i trenutno 134. teniser svijeta.

Na samom vrhu nije bilo većih promjena. Novak Đoković i dalje je ubjedljivo prvi na listi najboljih tenisera. Koliko je dominantan najbolje pokazuje činjenica da prvim pratiocima, Murrayu i Federeru, bježi gotovo 8.000 poena. 

Na četvrtom mjestu našao se još jedan Švicarac Stanislas Wawrinka, dok je peti Rafael Nadal koji je na turniru u Rio de Janeiru zaustavljen u polufinalu.

Nishikori i Berdych napravili su blagi skok unutar TOP 10, pa sad zauzimaju 6, odnosno 7. poziciju. Listu najboljih zatvaraju Ferrer, Tsonga i Gasquet.

TOP 10

1. Novak Đoković  16.790 bodova
2. Andy Murray  8.855
3. Roger Federer  8.795
4. Stanislas Wawrinka  5.870
5. Rafael Nadal  4.880
6. Kei Nishikori  4.235
7. Tomas Berdych  3.990
8. David Ferrer  3.915
9. Jo-Wilfried Tsonga  2.950
10.  Richard Gasquet  2.760

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi