"Đoković može dobiti Nadala na šljaci, ali još nije 100 posto spreman"

Tako smatra nekadašnji Grand Slam šampion

"Đoković može dobiti Nadala na šljaci, ali još nije 100 posto spreman"

Srbijanski teniser Novak Đoković igra sve bolje u posljednje vrijeme, pa se danas već govori o mogućem duelu protiv Rafaela Nadala u polufinalu Mastersa u Rimu. 

Nole je došao do četvrtfinala gdje će mu protivnik biti Japanac Kei Nishikori kojeg je pobijedio prošle sedmice u Madridu, a ako i sada bude uspješniji vjerovatno će u polufinalu igrati protiv Nadala.

Trostruki Grand Slam šampion u doubleu Mark Knowles smatra da je Đoković jedan od rijetkih koji mogu pobijediti Nadala na šljaci, ali da još uvijek nije 100 posto spreman.

"Novak je jedan od malobrojnih igrača koji vjeruju da mogu pobijediti Nadala na šljaci. Pobijedio ga je sedam puta na toj podlozi i ima uspjeha. Ali, čini se da još uvijek nije 100 posto spreman. Vidjećemo kako će se stvari odvijati u Rimu. Ako dođe do njegovog duela protiv Nadala, možda će njegov tenis odgovoriti njegovom nadanju", poručio je Knowles.

Podsjetimo, Rafa danas u četvrtfinalu igra protiv Fabia Fogninija od 12.00 sati, dok će Đoković i Nishikori nešto kasnije na teren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi