Đoković nakon borbe u tri seta srušio Nishikorija

Pobjeda srbijanskog tenisera

Đoković nakon borbe u tri seta srušio Nishikorija

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Masters turnira iz serije 1000 u Rimu.

Evidentno je da već neko vrijeme Đoković nije pravi, pa je danas teškom mukom uspio da zavlada Japanca Keija Nishikorija rezultatom 2:6, 6:1, 6:4.

Novak je izgledao izuzetno loše tokom prvog seta, Japanac je brejkovima u prvom i petom gemu stekao nedostižnu prednost i set je osvojio sa 6:2.

U nastavku Đoković kao da se naljutio, pa osvaja četiri uzastopna gema u drugom setu, što mu donosi sigurnih 6:1 pred odlučujući set.

Najzanimljivije je bilo u trećem setu. Prvi do brejka stiže Đoković u trećem gemu, ali već u narednom gubi prednost servisa. U sedmom gemu nekad prvi igrač svijeta koristi drugu brejk-loptu i stiže do 4:3, a na kraju ostvaruje i pobjedu kojom je izborio novo polufinale u Rimu. 

Tamo ga čeka prvi igrač svijeta i stari znanac Rafael Nadal. Očito da ćemo uživati u teniskom spektaklu. 

Masters tim, četvrtfinale:

Đoković - Nishikori 2:6, 6:1, 6:4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi