Đoković nakon titule: Sumnjao sam da li ću se vratiti na vrhunski nivo

Srbijanac se vratio na tron

Đoković nakon titule: Sumnjao sam da li ću se vratiti na vrhunski nivo

Srbijanski teniser Novak Đoković danas se vratio u sami teniski vrh.

Popularnog Noleta iz raznoraznih razloga dugo, dugo vremena nije bilo na teniskoj mapi, a to se posebno odnosi na period kada je sezona tek počela i kada je imao operaciju lakta koji ga je mučio nešto više od godinu dana.

Ipak, bez obzira na sve koji su mislili da se Novak više nikada neće vratiti u teniski vrh, on je to ipak uspio da učini i to na Wimbledonu.

Nakon pobjede u finalu protiv Kevina Andersona Novak je poručio da je Wimbledon najbolje mjesto za njegov povratak.

"Lako je sada pričati. Moram da vjerujem u sebe. Veoma sam zahvalan svom timu koji me je podržavao jer posljednjih godina nije bilo lako. Imao sam operaciju, šest mjeseci sam bio van Toura, prvi put sam bio suočen sa teškom povredom. Nisam znao šta da očekujem, bilo je sumnje da ću uspjeti da se vratim na vrhunski nivo. Ovo je najbolje mjesto na svijetu da se napravi povratak. Ovo je sveto mjesto za tenis i kao dječak uvijek sam sanjao da držim ovaj trofej u ruci", poručio je Nole pa se osvrnuo i na današnjeg rivala.

"Čestitam Kevinu, njemu i njegovom timu. Imao je izuzetan turnir. Proveo je mnogo sati na terenu i prvi put je igrao finale Wimbledona. Možda nije odigrao najbolje prva dva seta, ali je u trećem bio mnogo bolji i sretan sam što sam na vrijeme završio posao. Želim mu sve najbolje".

Inače, Novaku je ovo četvrti osvojeni Wimbledon i ukupno 13. Grand Slam titutla u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije