Novak Đoković šampion Wimbledona!
Trinaesta Grand Slam titula za sprskog tenisera (Foto: EPA)

Srpski teniser savladao Kevina Andersona u finalu

Novak Đoković šampion Wimbledona!

M. Šljivak

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je Wimbledon.

Novak je danas u finalu bez većih problema savladao Južnoafrikanca Kevina Andersona sa 3:0, po setovima 6:2, 6:2 i 7:6.

Obojica tenisera u meč su ušla veoma umorni nakon maratonskih duela u polufinalima, a na kraju je Đoković ipak pokazao da je mnogo bolji teniser od Andersona.

Od samog početka meča se igralo u njegovim ritmu. Anderson nije imao previše šansi u prvom setu i Đoković je ovaj dio igre dobio sa 6:2 za vodstvo od 1:0 u setovima.

Identična slika viđena je i u drugom setu. Đoković je igrao zaista sjajno, Anderson nije imao odgovora i na kraju je Nole i drugi set dobio sa uvjerljivih 6:2.

Treći set međutim donosi mnogo bolji tenis od strane južnoafričkog tenisera. Uspio je napasti Đokovićev servis nekoliko puta, ali se Nole uspio izvući i izbjeći break, pa se pobjednik trećeg seta odlučio u tie-breaku.

Đoković se bolje snašao u ovom dijelu igre. Uspio je dobiti i treći set sa 7:6, te je osvojio 13. Grand Slam naslov u karijeru, a ovo mu je četvrti trofej na Wimbledonu.

Wimbledon, finale:

Đoković - Anderson 3:0 (6:2, 6:2, 7:6)

Top Komentari

Svojprisebi
Bravo Nole. Steta sto i Hrvati ne uzese Svjetsko pa da se slavi sirom bivse nam drzave
9 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi