Đoković saznao odluku nakon što je odbio doping test uoči meča Davis Cupa!

Poznato je da li je suspendovan

Đoković saznao odluku nakon što je odbio doping test uoči meča Davis Cupa!

Esmer Oštraković

Ono što se dugo čekalo sada je i zvanično. Naime, Međunarodna agencija za integritet tenisa (ITIA) donijela je konačnu odluku kada je riječ o suspenziji Novaka Đokovića.

Podsjetimo, Đoković je odbio doping test uoči meča Davis Cupa protiv Velike Britanije, a sada je donesena odluka.

ITIA je odlučila da Novak Đoković neće biti suspendovan jer nije prekršio antidoping pravila.

On nije želio da uradi test uoli meča jer su se zaposlenici Svjetske antidoping agencije u njegovoj svlačionici pojavili malo više od sat vremena prije početka njegovog mega.

Tog dana Đoković je igrao četvrtfinale ovog takmičenja protiv Camerona Norrieja, a krv i urin je odlučio da ti nakon što se meč završi.

Oglasi

Mnogi su osudili potez Novaka Đokovića, te su tražili suspenziju na najboljeg tenisera na svijetu.

Iz Međunarodne agencije za integritet tenisa objasnili su da je Novak Đoković postupio u skladu sa pravilima.

"Đoković nije odbio da se testira. Pravilo je da se igrača obavijesti, a on je dužan da se testira što je prije moguće. Kada je riječ o takmičenjima poput Davis Cupa, igrača se može informisati prije meča, a u drugim takmičenjima se to radi nakon njega.

To je procedura. Igrači imaju pravo odlučiti hoće li se testirat prije meča. Ako ne žele, onda ide kontrola nakon meča", stoji u objašnjenju.

Marc Madiot bio najglasniji među onima koji su tražili suspenziju za Novaka Đokovića

Nakon svega što se desilo mnogi su kritikovali Đokovića, a neki su tražili i njegovu suspenziju. Najglasniji je bio Marc Madiot.

"Ako to tijelo radi svoj posao, Đoković mora biti suspendovan. Odbio je test prije takmičenja, napravio ga poslije. U biciklizmu ako odbiješ test, test je pozitivan, a onda ste kažnjeni. Nemate pravo odbiti testiranje, to je pravilo.

Nerealno je da je samo opomenut", rekao je nekadašnji francuski biciklista Marc Madiot, danas direktor momčadi Groupadaam FDJ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti