Nikad teži dan za Novaka Đokovića: Čeka se odluka koja bi mogla šokirati Srbiju!

Nole nije želio previše o oproštaju od reprezentacije

Nikad teži dan za Novaka Đokovića: Čeka se odluka koja bi mogla šokirati Srbiju!

Midhat Šljivak

Novak Đoković neće po dobrom pamtiti ovaj dan. Najbolji teniser svijeta je izgubio čak dva meča i koštao je Srbiju plasmana u finale Davis Cupa. Ovi porazi su ga itekako zabolili i bio je na ivici suza.

Novak Đoković je gotovo završio u suzama nakon što je danas u dresu Srbije izgubio dva meča u Davis Cupu. Prvo je izgubio meč kojeg je imao priliku lagano završiti protiv Jannika Sinnera, da bi potom i u dublu promašio ključne udarce.

Đoković je nakon svega preuzeo odgovornost za poraze. Na press konferenciji je bio na ivici suza zbog svega što se desilo.

"Preuzimam potpunu odgovornost za poraze. Ispustio sam tri meč lopte. Moja je greška", rekao je Đoković i umalo je zaplakao.

Iako je doživio novi neuspjeh s reprezentacijom Nole barem za sada ne želi previše pričati na temu o odlasku iz Davis Cup reprezentacije. Vruća je glava za velike odluke.

Oglasi

"Najveće je zadovoljstvo i čast igrati za Srbiju. To sam hiljadu puta ponovio. Trenutno je vruća glava", ističe Novak i nastavlja:

"Jedna lopta, jedan udarac je falio za finale. Ta lopta je bila moja i ja preuzimam odgovornost. Šta da radim, to je tako", istakao je utučeni Đoković.

Novak Đoković je u omražen na teniskim terenima

Iako je najbolji teniser svijeta Novak Đoković je omražen na većini teniskih terena. U posljednje vrijeme česte su svađe njega i publike koja je konstantno protiv njega.

Đokovića to itekako zna izbaciti iz ritma. Energiju troši na svađu s publikom i emotivne reakcije zbog zvižduka su postale sve eksplozivnije.

Međutim, to donosi samo veće povike s tribina. Publika na većini terena nikako ne može da ga podnese i to kao da Novak ne može prihvatiti.

Apsolutno niko međutim ne može da mu oduzme ono što postiže na terenu. Veliki je šampion, no često je krivac za nevolje s publikom jer prihvata njihovu igru, umjesto da ga ništa ne interesuje.

Nole sada ide na zaslužen odmor. Najavio je veliku 2024. godinu u kojem će pored četiri Grand Slama napasti i olimpijsko zlato u  Parizu.

Top Komentari

Hanibal
Forza Italia! Cestitke od srca Italiji na pobjedi.
5 0
user1670945171
Veseli se srbski rode,???dodze te glave sila Bogu nije mila?
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti