Đoković odustao od turnira u Abu Dhabiju

Zbog problema sa laktom

Đoković odustao od turnira u Abu Dhabiju

Srbijanski teniser Novak Đoković odložio je povratak na teniski teren.

Iako je on trebao danas da igra u Abu Dhabiju svoj povratnički meč protiv Roberto Bautista-Aguta, taj meč je morao otkazati zbog novih problema sa laktom.

"Veoma sam razočaran što sam prinuđen da otkažem turnir u Abu Dhabiju. U posljednjih nekoliko dana ponovo su mi se javili problemi sa lakotm i ljekari su me savjetovali da ništa ne rizikujem. Rekli su mi da bi trebao propustiti ovo takmičenje i da odmah nastavim sa terapijama. Veoma sam razočaran jer sam željno iščekivao povratak zvaničnim mečevima", rekao je Novak i nastavio:

"Uživao sam u pripremama i radovao se turniru u Abu Dhabiju, gdje volim da učestvujem. Ostaje mi da prihvatim ovu situaciju i sačekam rezultate terapija kako bih što prije mogao da se vratim na teren i uđem u pun ritam. Sve ovo može uticati i na plan turnira koje sam mislio igrati na početku sezone, ali odluku ću donijeti u narednim danima", rekao je Novak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi